فواید بی شمار تخم کدو برای سلامتی | از بهبود پوست تا درمان سرطان-راهبرد معاصر

فواید بی شمار تخم کدو برای سلامتی | از بهبود پوست تا درمان سرطان

اسید‌های چرب اشباع نشده موجود در تخم کدو می‌توانند پوست را تغذیه کرده و موجب افزایش انعطاف پذیری پوست شوند. کمک به درمان جوش و آکنه از دیگر خواص تخم کدو است. تخم کدو دارای خواص ضد التهابی بوده و با داشتن روی موجب کاهش قرمزی و زخم روی صورت می‌شود و از این طریق به درمان آکنه کمک می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۲ - ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 13
کد خبر: ۲۶۰۰۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ تخم کدو خواص و فواید بسیاری برای سلامتی بدن دارد. خواص تخم کدو برای سلامتی ناشی از وجود مواد مغذی در آن از جمله چربی‌های سالم، منیزیم و روی است که این مواد مغذی به سلامت قلب، پروستات و پیشگیری از بروز برخی سرطان‌ها کمک می‌کند. خواص تخم کدو فراوان است و در ادامه به بررسی برخی از آنها می‌پردازیم.

خواص تخم کدو برای مو، خواص تخم کدو برای پوست، خواص تخم کدو برای کاهش کلسترول، خواص تخم کدو برای مشکلات مثانه و مجاری ادراری، خواص تخم کدو برای تنظیم قند خون، خواص تخم کدو برای مردان، خواص تخم کدو خام برای پروستات، فواید تخم کدو برای زنان، خواص تخم کدو برای لاغری و در نهایت مضرات تخم کدو می‌پردازیم.
خواص تخم کدو در طب سنتی

طب سنتی طبع تخم کدو سرد و خشک می‌داند. مصلح تخم کدو عسل و گلنگبین است. از جمله خواص تخم کدو می‌توان به این موضوع اشاره کرد تخم کدو می‌تواند سبب تعدیل حرارت بدن و تسکین خلط‌های گرم و آسیب رسان شود. تخم کدو با تعدیل حرارت بدن می‌تواند موجب رفع تب نیز شود.

علاوه بر این روغن تخم کدو می‌تواند در رفع خشکی مغز و درمان بی خوابی و نیز تب‌های گرم و سل موثر و مفید باشد. عفونت و ورم مجاری از دیگر مواردی هستند که تخم کدو می‌تواند در درمان آن موثر باشد. تخم کدو برای درمان مشکلات پروستات نیز تا حد زیادی مفید است. در ادامه به بررسی برخی از خواص تخم کدو می‌پردازیم.

خواص تخم کدو برای مو
یکی از خواص تخم کدو کمک به سلامت مو‌ها است. تخم کدو دارای ویتامین‌هایی از جمله ویتامین A و ویتامین K، روی و اسید‌های چرب امگا۳ است که اینها برای سلامت مو و پوست سر بسیار موثر و مفید هستند. اسیدچرب امگا۳ می‌تواند التهاب را کاهش داده و از این طریق سبب افزلیش رشد مو و جلوگیری از ریزش مو می‌شود. تخم کدو می‌تواند موجب محکم‌تر و درخشان‌تر و ضخیم‌تر شدن مو‌ها می‌شود.

رای رفع شوره سر یکی از عناصر مفید که ار آن در شامپو نیز استفاده می‌شود روی است. تحم کدو با داشتن روی دارای خواص ضدقارچی است و از خارش پوست سر، سوزش و تحریک پذیری جلوگیری می‌کند.

مصرف روزانه تخم کدو و ماساژ سر با روغن این دانه می‌تواند به رفع و درمان شوره سر کمک کند. فقدان ویتامین A موجب خشکی و شکنندگی مو می‌شود. تخم کدو دارای بتاکاروتن است و بتاکاروتن بعد از مصرف تبدیل به ویتامین A می‌شود درنتیجه مصرف تخم کدو از خشکی مو و پوست سر نیز جلوگیری می‌کند. با جلوگیری از خشکی سر از بروز شوره نیز جلوگیری می‌کند.

خواص تخم کدو برای پوست
از دیگر خواص تخم کدو می‌توان به تاثیر آن در حفظ سلامت پوست اشاره کرد. اسید‌های چرب ضروری موجود در تخم کدو می‌توانند سطح روغن و رطوبت پوست را حفظ کرده و از بروز آکنه و خشکی پوست جلوگیری کنند.

اسید‌های چرب اشباع نشده موجود در تخم کدو می‌توانند پوست را تغذیه کرده و موجب افزایش انعطاف پذیری پوست شوند. کمک به درمان جوش و آکنه از دیگر خواص تخم کدو است. تخم کدو دارای خواص ضد التهابی بوده و با داشتن روی موجب کاهش قرمزی و زخم روی صورت می‌شود و از این طریق به درمان آکنه کمک می‌کند.

همچنین روی دارای خاصیت ضد باکتری بوده و بر روی غدد چربی تاثیر داشته و فعالیت آنها را کاهش می‌دهد و از این طریق ترشح چربی و احتمال وقوع آکنه را کاهش می‌دهد. از دیگر خواص تخم کدو می‌توان به خاصیت ضد پیری آن اشاره کرد. تخم کدو می‌تواند روند پیرشدن را کند کرده و موجب درخشندگی و جوانی پوست شود.

همچنین دارای آنتی اکسیدان‌هایی است که موجب خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد شده و از چین و چروک پوست جلوگیری می‌کند. علاوه بر این روی موجود در تخم کدو سبب حفظ کلاژن و کمک به جوانسازی و جوان ماندن پوست می‌شود.

به میزان یک فنجان از تخم کدو و یک تخم مرغ زده شده را همرا با مقداری روغن را به صورت خمیر ضخیمی تبدیل کنید. این خمیر به دست آمده را برای مدت زمان پانزده دقیقه روی پوست صورت خود بمالید و بعد از گذشت این مدت زمان صورت خود را با آب بشویید تا یک پوست صاف و درخشان به دست آورید.

خواص کدو برای کاهش کلسترول
یکی از مهم‌ترین خواص تخم کدو تنبل کاهش و تنظیم سطح کلسترول است. فیتواسترول همانند کلسترول در ساختار بدن است که موجب کاهش جذب پروتئین با چگالی کم در روده می‌شود. تخم کدو حاوی مس است و عنصر مس موجب افزایش شمارش گلبول‌های قرمز خون شده و عبور اکسیژن خون را افزایش می‌دهد. تخم کدو حاوی سطوح پایینی از عنصر سدیم هستند که موجب کاهش فشار خون شده و سلامت قلب را افزایش می‌دهند.

خواص کدو برای مشکلات مثانه و مجاری ادراری
درمان مشکلات مثانه و بهبود عملکرد مجاری ادراری از دیگر خواص تخم کدو است. عصاره تخم کدو محلول در آب اثر آنابولیک بر روی ماهیچه‌های لگنی دارد. تخم کدو سبب مهار آنزیم آروماتاز شده و از این طریق موجب تقویت قدرت عضلات لگن می‌شود. همچنین محتوای محلول در آب تخم کدو به گیرنده آندروژن موجود در ماهیچه‌های لگنی متصل شده و سبب تقویت بیشتر آنها می‌شود. یکی دیگر از خواص تخم کدو نقش آن در کاهش عفونت‌های مجاری ادراری است.

خواص تخم کدو برای تنظیم قند خون
یکی دیگر از خواص تخم کدو داشتن اثرات ضد دیابتی است. کدو تنبل و عصاره تخم کدو می‌تواند موجب افزایش سطوح انسولین شده و موجب کاهش استرس اکسیداتیو می‌شود. اثر ضد دیابتی تخم کدو می‌تواند به حضور فنول‌ها، فلانویید و ساپونین‌ها کمک کند؛ بنابراین تخم کدو می‌تواند در تنظیم قند خون کمک کننده و مفید باشد.

خواص تخم کدو برای مردان
یکی از خواص تخم کدو، تاثیر آن در افزایش کیفیت اسمرم است. از جمله عواملی که باعث کاهش کیفیت اسپرم و افزایش خطر ناباروری مردان می‌شود کم بودن عنصر روی است. تخم کدو دارای مقادیر بالایی از عنصر روی است و به همین دلیل می‌تواند موجب تقویت کیفیت اسپرم شود.

همچنین بر اساس مطالعات تخم کدو می‌تواند از اسپرم انسان در مقابل آسیب‌ها و مشکلات نشات گرفته از شیمی‌درمانی و بیماری‌های خودایمنی محافظت کند. از دیگر خواص تخم کدو داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها و سایر مواد مغذی است که سبب تنظیم سطح هورمون تستوسترون و سلامت کلی و عمومی می‌شود.

خواص تخم کدو خام برای پروستات
یکی از خواص تخم کدو تاثیر تخم کدو در کم کردن علائم هایپرپلازی خوش‌خیم پروستات (BPH) است. در بیماری BPH غده پروستات بزرگ شده و این بزرگ شدن غده پروستات سبب بروز اختلالاتی در دفع ادرار می‌شود. بر اساس یک مطالعه مشاهده شده است که مصرف تخم کدو برای مدت زمان یک سال می‌تواند موجب کاهش علائم هایپرپلازی خوشخیم پروستات در مردان شده و موجب افزایش سطح کیفیت زندگی آنها می‌شود.

فواید تخم کدو برای زنان
اکثر خانم‌ها فقدان روی دارند و از کم بودن سطح روی در بدن خود رنج می‌برند. مصرف تخم کدو می‌تواند موجب رفع فقدان روی در خانم‌ها شود. حضور روی در خانم‌ها در طول دوران بارداری ضروری و مفید است. بر اساس مطالعات فقدان روی در حیوانات بر رشد فرزندانشان تاثیر گذار است.

تخم کدو حاوی مقادیر بالایی از فیتو استروژن است. وجود مقادیر بالایی از فیتواستروژن گیاهی منتج به افزایش سطح کلسترول HDL می‌شود و فشار خون، گر گرفتگی، درد مفاصل و سایر علایم دردآور ناشی از یائسگی را کاهش می‌دهد؛ بنابراین از دیگر خواص تخم کدو می‌توان به کاهش دادن علائم دردآور ناشی از یائسگی اشاره کرد.

جلوگیری از بیماری‌های عروقی
چندین مطالعه حیوانی اثرات مثبت مکمل دانه کدو تنبل را بر سلامت قلب نشان می‌دهد. افراد تحت رژیم غذایی پرچرب کاهش قابل توجهی در سطح کلسترول تام نشان دادند. دانه‌ها همچنین می‌توانند سطح کلسترول بد را تا حدود ۷۹٪ در افراد کاهش دهند.

مطالعات همچنین کاهش سطح نشانگر‌های التهابی مانند اکسید نیتریک را گزارش کرده‌اند. افزودن تخمه کدو تنبل به رژیم غذایی می‌تواند از تجمع کلسترول و سفت شدن رگ‌های خونی جلوگیری کند. این امر از مشکلات قلبی مانند بیماری عروق کرونر، سکته مغزی و ... جلوگیری می‌کند.

مضرات تخم کدو
تخم کدو تنبل در کنار فواید و خواص بی‌نظیر خود عوارضی نیز دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم. یکی از عوارض نادر، اما موجود تخم کدو تنبل ایجاد آلرژی است. علائم آلرژی ناشی از تخم کدو تنبل عبارتند از ورم، خارش پوست، گرفتگی بینی و یا مشکل تنفسی است.

یکی دیگر از عوارض احتمالی تخم کدو بروز سوءهاضمه و معده درد است. افرادی که مستعد میگرن و سردرد‌های میگرنی هستند بهتر است از تخم کدو مصرف نکنند و یا قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنند، زیرا تخم کدو ممکن است محرک میگرن باشد. زیاده روی در مصرف تخم کدو می‌تواند منتج به اسهال شود. توجه داشته باشید که تخم کدو پوسیده می‌تواند منجر به تولید رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شوند.

خواص تخم کدو برای لاغری
یکی دیگر از خواص تخم کدو تاثیر تخم کدو در لاغری و کاهش وزن است. وجود سطح بالایی از مواد مغذی از جمله فیبر، پروتئین و اسید‌های چرب اشباع نشده موجب شده است تا تخم کدو یک ماده غذایی مفید و موثر در رژیم‌های کم کالری باشد.

تخم کدو با داشتن مقادیر بالای فیبر موجب احساس سیری و کاهش اشتها می‌شود و از این طریق موجب کاهش مصرف کالری می‌شود. تخم کدو علاوه بر فیبر دارای پروتئین نیز است و نقش تاثیرگذاری در کاهش وزن، بهبود اشتها، جلوگیری از پرخوری و افزایش احساس سیری در فرد دارد. / عصر ایران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده